Mooi Haspengouw

Glooien • Bloesem • Fruit

Lees meer

Omgeving

Millen is een dorp en deelgemeente van Riemst, in de Vlaamse provincie Limburg. Millen is gelegen in het mooie en nog rustige Haspengouw en telt 1535 inwoners. Rond het centrum vindt u verschillende vierkantshoeves wat kenmerkend is voor de omgeving van Millen. Landschappelijk heeft het gebied veel gemeen met Toscane in Italië, dit geldt zeker voor Droog-Haspengouw en ook voor het nabijgelegen Hageland.

Appels, peren, kersen, aardbeien, bramen, bessen, zelfs wijngaarden voor wijndruiven … Haspengouw is, u zult het nauwelijks geloven, na Zuid-Tirol de grootste fruitstreek van Europa. Een landschap vol prachtige voorjaarsbloesems, oogstverse lekkernijen en veel activiteiten op fruitgebied, dat siert Haspegouw.

In april verandert Haspengouw in een kleurrijke zee van bloesems. De regio viert de bloesemtijd volop. Met fruitterrassen, fruittochten, fruitige picknicks en fruitbedrijven die de deuren openzetten voor leuke rondleidingen.

In juni en juli oogsten de fruittelers kersen, bessen, frambozen en aardbeien. Van augustus tot oktober volgen de appels, peren en druiven. Oogstfestiviteiten  brengen je in de juiste stemming.

Pure natuur waar de leeuwerik nog zingt

Haspengouw kent vele fiets- en wandelroutes doorheen de gulle, glooiende natuur. Een streek die het verkennen waard is. Klaprozen en korenbloemvelden, wijndomeinen, koeien en paarden in de wei, mooie landelijke weggetjes en nog weinig toeristen doen u optimaal genieten.

Naar hartenlust wandelen of fietsen

De schitterende vierkanthoeves doorheen het landschap zijn een bezichtiging waard. Een deel van de gerestaureerde hoeven zijn omgevormd tot woonerven. Ook kunt u de nabij gelegen historische steden bezoeken zoals Borgloon, Sint-Truiden, Zoutleeuw, Tongeren, Luik en Maastricht.

Een veelzijdige omgeving met tal van mogelijkheden

Ontdek Haspengouw met een verblijf in het hotel

Reserveer